DUITSE
STAANDE LANGHAAR
  KENNEL VAN MOSMALEN

 

 

home
kennel
onze honden
fokkerij
pups
dekreuen
nieuws
foto's
links
contact

 

 

 


HANNES VON KIEKENBRUCH

Stamboom deel 1
Stamboom deel 2
Stamboom deel 3
Stamboom deel 4

Geboren: 23-04-15.
Uit de combinatie:

Gero von Althümmling-----bruin met witte borstvlek, 66 cm hoog.
HD A.
Prestaties: VJP 70, HZP 180, HN, SP, SL, SPL, VGP 1e prijs 332, ÜF.
Exterieur: V/SG/SG.

X

Clara von Kiekenbruch-----bruin, 62 cm hoog.
HD B.
Prestaties: VJP 68, HZP 167, SW111,sl, HN, VGP 2e prijs 310, Üf.
Exterieur; SG/SG/SG.
Hilco von Kiekenbruch, een nestbroer van Hannes, staat op de Deckrüdenliste. Zijn halfbroer Fritz von Kiekenbruch is ook in ons land bekend door zijn mooie nakomelingen.

Hannes is een mooie donkerbruine reu met witte borstvlek en een paar witte vlekken op  rechtervoorbeen en voet. Hij is 66 cm hoog. Hij heeft een heel lief karakter en mooie bruine ogen. Hij is slim, intelligent, zeer alert en heeft een sterke vinders mentaliteit.

In Duitsland is hij van de dekreuenlijst gehaald, omdat hij zich slecht de maat wilde laten nemen.
Door deze beslissing is een unieke reu voor Duitsland verloren gegaan, maar voor ons land gewonnen!
Voor mij en velen met mij is het duidelijk------Hannes is een klasse apart.

Prestaties Hannes:
VJP 70, HZP 183, HN, SP 191 3e van heel Duitsland en 1e op veldwerk, AH, VGP 1e prijs,  ÜF,  LN.
Vóórdat hij 18 maanden oud was heeft hij dit gepresteerd!
Hannes is 2 keer op exterieur beoordeeld in Duitsland------was er iets niet in orde geweest, dan had hij nooit een uitnodiging gekregen voor de Elite Prüfung----de Schorlemmer. Ook daar was alles piekfijn in orde, inclusief de exterieur keuring!

Een maand na de import heb ik Hannes 2 keer uitgebracht op een show in Nederland: De 1e keer op de Internationale dogshow “de Utrecht” in de gebruikshondenklasse-------1e U met CACIB en Res CAC en res. Kampioen. de 2e keer op de Kampioensclubmatch van de Ned.Ver.Langhaar in de gebruikshondenklasse-----1e U met CAC en res. Kampioen.


Dit alles heeft Hannes gescoord vóórdat hij 18 maanden was!
Grote klasse en dan is hij ook nog eens rustig op post en lief voor iedereen.
Hij is gewoon een grote aanwinst voor de fokkerij in Nederland.
Hij is intelligent------leert super snel. Hij is uitstekend op jacht en houdt altijd contact met de baas. Hij is absoluut verdraagzaam naar andere reuen. In huis is hij de rust zelve. Qua gezondheid is alles top.

Exterieur op 27-08-16 in Bösel: SG/SG/SG . 66cm hoog.

Verslag: Typvoller Jungrüde mit passender Proportionen, gute Brustbreite und tiefe. Gute Winkelung der Läufe, gut angesetzte und getragen Rute. Gute untere linie.               Glänzendes, dunkelpigmentiertes langhaar in passender Länge.              
Wesen: freundlich.

Exterieur keuring in Nederland:
14-04 Internationale Dog show  De Utrecht.
In de gebruikshondenklasse: 1e Uitmuntend met res. CAC en res. CACIB

Keuringsverslag: 3 jaar oud. Zeer goed ras-en geslachtstype. Mannelijk hoofd. Goed geplaatst oor met franje. Goed oog en gebit. Goede hals,rechte rug. Goed liggend bekken. Staart van goede lengte. Goede voorborst, diepte en welving. Hoekingen goed voor en achter. Goede bone . Met voldoende gevederde pols, goede voet, goede vachtlengte en bevedering broek en vlag aan de staart. Kleur bruin, witte vlekken op de rechter voorvoet. Gaat met goede stuwende gang, grijpt voor goed uit. Zou vandaag liever in het veld zijn dan in de ring. Toont een goed karakter.

05-05 Exterieur keuring op de Kampioens clubmatch van de Ned. Ver. Langhaar in Kerkwijk .
Gebruikshonden klasse: 1e Uitmuntend. In de ere ring, met alle eerst geplaatste honden,  werd hij 2e en res. Kampioen! Dus een U met res. CAC.

05-05-2018
Keuringsverslag van de kampioens Clubmatch van de Ned.Ver. Langhaar te Kerkwijk: Hoogte 66cm. Reu 3 jaar, zeer temperamentvol, bruin. Goed rasbeeld. Goede verhoudingen in lichaam en hoofd. Mooi mannelijk hoofd met roman nose. Goed geplaatst en gedragen behang, compleet scharend gebit. Toont iets lip. Krachtige hals, mooie rechte rug. Bekken licht hellend, ribwelving voldoende. Opperarm wat steil. Zag graag wat meer hoeking in knie. Prima bone, mooie lepelvoet. Gaat onstuimig door de ring, zal zeker beter kunnen lopen dan hij nu laat zien. OM type 
Uitmuntend  res.Kampioen met res. CAC.

27-09-19
Keuringsverslag tijdens de nestkeuring in Scherpenisse:
reu 4 1/2 jaar, met goede lichaamsverhoudingen en een fraai Langhaarhoofd. Goed gekleurde ogen en prima schaargebit. Goede strakke boven belijning. Mag in de ribben nog iets uitzwaren. Correcte hoekingen. Rastypisch behang en bevedering. Gaat vlot, maar loopt achter ietsjes nauw en voor wat los in de ellebogen. Zeer aangenaam gedrag!

We zijn klaar met Hannes: Werken was al super en voor exterieur hebben we nu voldoende bewijs dat hij uit “het mooie en goede hout gesneden is”.

Gezondheid:
HD A, EE, ECVO vrij [ook punt 8], SKK vrij en DNA getest.

Zijn nestbroer Hilco von Kiekenbruch staat op de Deckrüdenliste, evenals zijn halfbroer Fritz von Kiekenbruch. Fritz von Kiekenbruch is in ons land bekend door zijn mooie nakomelingen. In Duitsland is Fritz bekend als: schönster Rüde auf der Schorlemmer 2013 en Hannes als: bester Hund auf der Feldarbeit auf der Schorlemmer 2016.

Al onze honden waren met 18 maanden op SJP A niveau en met 2 jaar op MAP A niveau en met 3 jaar hadden ze Nimrod niveau. Hannes past bij deze club. Hij is gewoon een aanwinst zoals je die zelden ziet.